access point

Een draadloze router die de internet verbinding doorgeeft aan de Gateway.

API

Advanced Programming Interface, een manier waarop computer onderling gegevens uit kunnen wisselen.

Can-Bus

Can-Bus is een specificatie van de manier van electronische communicatie. Het bepaald dus niet de taal die op de bus gesproken wordt maar de electrische eigenschappen van de bedrading (zoals het voltage) en de manier waarop een bericht verstuurd wordt.

csv

Comma Separated Format, een bestandsformaat waarin de waarden in een textbestand door komma's gescheiden worden. Bijvoorbeeld te gebruiken als import in excel of Libre Office Calc.

firmware

De software die op een apparaat draait, bij voorbeeld de software in de Cannyware | Gateway of de software in uw motormanagement.

Gateway

Het apparaat dat aan uw motor gemonteerd wordt en de data naar onze servers doorstuurt.

J1939

J1939 is de specificatie van het protocol dat de meeste moderne industriële motoren spreken. Het is de "taal" die op de bus gesproken wordt.

Mbps

Mega bit per seconde

NAT

Network Address Translation is een mechanisme waarbij de router als enige een internet-ipadres krijgt en alle netwerk verkeer naar gebruikers achter de router vertaald naar lokale ip adressen.

Remote

Het apparaat waarmee we een directe J1939 tunnel naar uw motor op kunnen bouwen.

utp-stekker

De reguliere 8 polige vierkante stekker van een utp-kabel. Zoals deze achterop elke switch en router zit.

VPN

Virtual Private Network. Een manier van netwerkcommunicatie waarbij alle data versleuteld door een "tunnel" getransporteerd wordt. Iemand die de verbinding zou kunnen onderscheppen kan er vervolgens dus niets mee, omdat alle data versleuteld is.