CannyWare is een jong bedrijf dat zich richt op het doorsturen en monitoren van het J1939 protocol.

Ontstaan vanuit een vragende markt voor betaalbare diagnose op afstand proberen wij de verbindende partij te zijn tussen u, uw machinepark en uw diesel-serviceverlener.

Wij zijn een samenwerkingsverband tussen GpsCam en SDK Diesel Support bv, waarin we jarenlange ervaring met embedded-computing combineren met een van de voorlopers in Caterpillar diagnose, reparatie en onderhoud in Nederland.

Samen bieden we een complete oplossing in monitoring, onderhoud en reparatie voor uw machinepark. Het volledige spectrum is gedekt, van onderhouds-planning (gebaseerd op werkelijke draaiuren en de projectie daarvan) tot reparatie en refit.

 

We bieden een complete remote management oplossing, toerentallen, temperaturen, drukken, draaiuren en foutmeldingen. Alles vanuit een overzichtelijk webportaal.

Ook kunnen wij een transparante J1939 verbinding opzetten tussen uw motor en de diagnose-apparatuur bij SDK Diesel Support. Dit geeft ons de mogelijkheid om met conventionele diagnose-apparatuur op afstand uw motor uit te lezen alsof we er naast staan. Hierdoor behoort overbodige down-time, wachtend op de monteur, vanaf nu tot het verleden. We kunnen op afstand een diagnose uitvoeren en samen met u aan de hand van de diagnose beslissen of het schip echt nú voor de kant moet, of dat dat misschien nog even uitgesteld kan worden tot het wél uitkomt.

Tevens houden we geautomatiseerd uren-standen en foutmeldingen bij welke weer gebruikt worden in de onderhouds-planning.

 

En er is meer onderweg !

Onze database met diagnose gegevens van motoren groeit dagelijks, door deze gegevens te analyseren kunnen we steeds vroeger detecteren waar het fout dreigt te gaan. Uiteindelijk zal ons systeem bij afwijkende meetwaarden alarm slaan. Wanneer er een probleem gedetecteerd wordt er direct een ervaren monteur ingeseind welke -op afstand- de situatie analyseert en eventueel actie onderneemt. We verwachten pro-actief veel problemen voor te kunnen zijn, wat uiteindelijk veel rest-schade zal schelen.